Een spoedcursus rijbewijs volgen, is dat een goede optie?

Mensen die snel hun rijbewijs willen halen hebben de optie om een spoedcursus te volgen. Is dit echter ook een goede optie? Leer je wel goed genoeg autorijden wanneer je gehaast te werk gaat? Dit zijn vragen die mensen eventueel kunnen hebben die deze optie overwegen.

De antwoorden op deze vragen zullen je misschien verbazen. Vaak leren mensen die een spoedcursus volgen namelijk beter autorijden dan mensen die hier geen gebruik van maken. Dit is op een aantal manieren te verklaren en deze gaan we in dit artikel met je bespreken.

Meerdere uren achter elkaar lessen

Wanneer je snel wilt leren autorijden dan is het aan te raden om meerdere uren achter elkaar te lessen. Een rijles van een uur is namelijk zeer snel voorbij. Een deel van dit uur wordt vaak besteed aan het ophalen van de volgende leerling. Door blokken rijlessen te nemen van minimaal twee uren heb je wel een volledig uur samen met de rijinstructeur.

Volg je een spoedcursus dan neem je vaak blokken rijlessen van nog meer uren achter elkaar. Je hebt daardoor een lange tijd met de instructeur waarin je geconcentreerd kan werken aan je rijvaardigheid. Hierdoor zal je het autorijden dus sneller onder de knie krijgen.

De vorige rijlessen niet vergeten

Afhankelijk van de tijd die er tussen je rijlessen zitten is het best mogelijk dat je instructies weer vergeet. Is er bijvoorbeeld een week verstreken na de vorige rijles dan heb je in de tussentijd hele andere dingen aan je hoofd gehad. Neem je iedere dag rijlessen dan is deze kans een stuk kleiner. Dit laatste is het geval wanneer je besluit een spoedcursus te volgen.

Om binnen tien dagen je rijbewijs te halen moet je namelijk iedere dag met een rijinstructeur in de lesauto stappen. In de korte periode die verstreken is na de vorige rijles ben je de instructies van de vorige dag nog niet vergeten. Je kan daarom meteen verder werken aan de vaardigheden waarop je nog moet verbeteren. Overigens geldt dit ook voor de instructeur. Hij of zij zal zich ook nog goed kunnen herinneren waaraan nog gewerkt moet worden.