Theorie examen voor je auto halen

Het theorie examen voor je auto halen is de eerste stap op weg naar je rijbewijs en kunnen genieten van de vrijheid die het rijden in een auto je kan bieden. Om op te mogen gaan voor het praktijkexamen bij het CBR moet je namelijk eerst succesvol het theorie examen hebben gehaald. Dit theorie examen leg je ook af bij het CBR en bestaat uit zowel meerkeuzevragen als open vragen die gaan over de regels in het verkeer.

Theorie examen in de praktijk

Voordat je begint aan je theorie examen heb je natuurlijk de verschillende verkeersregels al goed bestudeert. Dit kan je zelf doen door een boek te kopen en thuis te studeren of je kan dit in groepsverband doen door theorie lessen te nemen bij een rijschool.

Heb je de verkeersregels voldoende eigen gemaakt dan kan je een plek reserveren bij een theorie examen bij het CBR. Je eigen rijschool Almere kan je hier meer over vertellen. Welke dagen je een theorie examen kan afleggen is verschillend per vestiging. Op de dag zelf moet je ook een ID-bewijs meenemen om jezelf te kunnen legitimeren. Zorg dat je ruim op tijd bent.

Het examen zelf duurt namelijk maar 20-30 minuten, in die tijd krijg je 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Allemaal zeer belangrijke onderdelen om veilig aan het verkeer deel te nemen. Na het examen krijg je meteen de uitslag te horen. Ben je geslaagd dan ben je in staat om het praktijkexamen aan te vragen en ben je weer een stap dichterbij dat felbegeerde roze papiertje.

Natuurlijk is het belangrijk om in je eigen regio het theorie examen te behalen. Het is overigens handig als je bijvoorbeeld een deal met je rijschool den haag hebt gemaakt (denk aan een lessen pakket) dan is het belangrijk om snel je theorie te behalen. Anders kun je namelijk niet afrijden.